Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan.
Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi …
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Resepi Talam Ubi Kayu Sukatan Cawan / Resipi Talam Ubi Kayu Pandan Oleh Franscisca Franscylia Cookpad. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Masak hingga mendidih dan angkat. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi.
Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi …
Masak hingga mendidih dan angkat.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba.
Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba.
Post a Comment for "Resepi Talam Ubi Kayu Sukatan Cawan / Resipi Talam Ubi Kayu Pandan Oleh Franscisca Franscylia Cookpad"