Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan.
Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Masukkan gula, bawang, halia dan halba.
Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi …
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi …
Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Resepi Talam Ubi Kayu Sukatan Cawan / Resipi Talam Ubi Kayu Pandan Oleh Franscisca Franscylia Cookpad. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Masak hingga mendidih dan angkat. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi.
Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Masak hingga mendidih dan angkat. Untuk memekatkan kuahnya, bancuh 2 sudu tepung beras dengan sedikit air dan tuangkan ke dalam kuah tadi. Masukkan gula, bawang, halia dan halba. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi … Ratakan setebal 1½ inci dan sejukkan. Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi …
Masak hingga mendidih dan angkat.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba.
Untuk kuahnya, perah ⅔ bahagian kelapa dan ambil santannya.
Angkat dan tuang ke dalam talam kecil.
Masukkan gula, bawang, halia dan halba.
Post a Comment for "Resepi Talam Ubi Kayu Sukatan Cawan / Resipi Talam Ubi Kayu Pandan Oleh Franscisca Franscylia Cookpad"